Født med ski på bena

Den siste tiden har Nemi og jeg vært på flere skiturer. Ettersom det har blitt en god del turer på oss så kjøpte jeg sele- og trekksele til Nemi. Skituren i går med trekksele ble litt vimsette når hun ikke skjønte hva i alle dager hun skulle gjøre, for trekke har hun ikke fått lov til før. Men med tiden så gikk det bedre og bedre. Flinke tulla!

bilde (3) bilde (5)  Etter en times tid på i skisporet var det veldig godt å komme hjem til en herlig middag! =D bilde(1) bildeHer er Nemi og jeg ute på skitur i skogen. I dag blir det ny tur og enda lenger. Da skal vi også ha med oss flere på turen. Det gleder jeg meg veldig til! Først må arbeidsdagen bli overstått så er det bare å spenne på seg skiene å gå!
Håper alle dere med og uten hund tar dere en skitur i det supre været vi har om dagen!!

Noe skuffet..

Mandag var nest siste kurs kveld og jeg møtte ikke opp. Å jobbe natten, for så å ikke sove  8 timer rett etterpå, ødelegger hele dagen. Jeg klarte å sovne på sofaen og våknet 15 min før kurset var ferdig. Jeg følte meg skuffet og veldig synes på Nemi. Jeg vet at hun synes det er super stas å trene! Nå er neste trening etter nyttår, så da er det bare å være kreativ å trene hjemme og ute.
Tar imot alle gode forslag!
                                                                        🙂
Det er ikke lenge til jul så i dag blir det ut på shopping for å finne julegaver til 2 og 4 bente!

2 ganger igjen så er det lydighetsprøve..

Da jeg kom på treningsplassen kom beskjeden om at det var fler som haddemeldt avbud. I starten så det bare ut som det var meg og 2 instruktører, til min fordel så gjorde ikke det meg noe. Men etter som tiden gikk og klokken nærmet seg 1800 kom det 2 kurs deltagere til. (Scott og Messi). Pga avlyst valpekurs tok instruktøren med seg sin hund på 11 mnd og trente med oss. Både Nemi og Scott var veldig urolige i dag. Det var ingen som hadde noe godt svar på hva som trigget adferden til disse 2.
Øvelsene vi gikk igjennom i dag;                                                                              🙂

«Sitt og bli» – begynner å bli bra. Også med forstyrrelser.. som en ball susende forbi!
«Dekk og bli» – reiste seg når en annen hund reiste seg.
«Lineføring» – ble frustrert over øvelsen. Nemi gikk langt fra benet mitt og var ikke med.
«Gå bak» – her gjør hun store fremskritt. Veldig moro å se!
«Tilregnlighet» – at noen tar kobblet og går seg en tur var litt skummelt, men gikk bra.

Vi var ikke nok mennesker til å lage en gjeng hvor vi skal gå igjennom. Så det får vi prøve på uten om treningen.

Så var det innkalling; Nemi løper som en vind og sklir på isen og havner et par meter bak meg før hun får bena under seg og løper tilbake før hun setter seg på plass. Så om vi ser bort i fra at hun skle så var innkallingen perfekt! Stolt!!
🙂

Jeg spurte instruktøren som var med oss i dag om hun ikke kunne prøve å lære meg hvordan jeg skulle få Nemi til å «dekke» raskere. Det tok ikke lang tid! Jeg ble så glad.
Det føltes ut som 10 kilo ble tatt av skuldrene mine! Fantastisk følelse!!

Etter trening stakk instruktørene og jeg en snartur innom plantasjen og da møtte vi på 2 av kursdeltagerene.. En koselig avsluttning på kvelden!

-mallesport-

Velkommen til Spordag

«Velkommen til spordag», står det på arket jeg fikk av instruktøren min. Dette er en dag jeg har gledet meg veldig til. Å nå er den endelig her! Vi er fremme på kursplassen, og klare for en dag i skogen med mange forskjellige hunder fra forskjellige kurs. Nemi er i 100 og absolutt klar for en dag i skogen! Vi var litt tidlig ute så vi satt en stund i bilen før vi gikk ut og møtte de andre. Det sto -7 C på gradestokken i bilen. Små kjølig, men så lenge man holder seg i bevegelse så går det veldig bra.  

Vi ble delt inn i 3 grupper. Valpekurs, Grunnkurs og Hverdagslydighetkurs.
Dette passet meg utmerket ettersom vi da bare ble 2. Nemi og Scott. Vi begynte å søke spor en en halvstor firkant, inne i denne firkanten la vi pølsebiter. Etter å ha gjort det så kastet vi oss ut på sportur. Jeg gikk opp spor, eieren til Scott gikk opp spor og instruktøren vår gikk opp spor. Tolleren Scott var RÅ flink! Nemi derimot vimset litt i starten og litt for høy, men etter å ha fått litt forståelse av hva som fungerer så var Nemi også ganske flink. Vi fikk begge skryt av sporene vi gikk. Vi prøve også og gå spor med vinkler. Jeg synes ikke det var kjempe vanskelig, men litt utfordrene var det jo. Nemi avsluttet «vinkelsporingen» med veldig mange forstyrrelser! Masse folk, løpende barn og tenning av bål. Det gikk veldig bra! Nemi skulle også søke etter en «savnet person». Hun tok det ikke helt at å snuse ned i bakken er noe lurere enn å løpe rundt som en bajas.. Men hun tok seg inn etter noen rundet med løping og fant begge personene som vi lette etter. Perfekt avsluttning på dagen ble det også! Vi skulle konkurrere om raskeste hund. Nemi ble nr. 2! Først tenkte jeg æsj at vi ikke vant, men da jeg så premien første plassen fikk så var jeg glad for 2. plass. Første plass fikk Hundeleksikon, men det er jeg så heldig som allerede har, så jeg fikk en pose fra Royal Canin! Oppi baggen ligger det: Sammenleggbar drikke og mat skål, hals til meg, (den kan brukes til mye annet også, som for.eks lue, pannebånd etc.) bil-skrape, reflex, kobbel og kalenderbok 2013. Absoutt en perfekt avsluttning på dagen!
Å jeg må jo bare gni det inn ettersom jeg fikk en melding av søsteren min tidligere i dag; Hunden og jeg kom på 3.plass!!! slå den!;)
Sånn at alle vet det så kom vi da på 2.plass! Føltes veldig bra.

🙂

Her er noen bilder fra dagen;

IMG_0679 IMG_0681 IMG_0677 IMG_0678 IMG_0680     -mallesport-

Kort bydag med Nemi..

Ettersom Jessheim har blitt by og jeg ikke får vært med på de neste 2 treningene så tok jeg og Annette en mini By-dag så Nemi  også fikk et lite innblikk i hva det vil si å trene i byen.. Det var – 8 kalde så ble ikke tatt noen bilder.

Leksene nå frem til neste uke er; «gå bak» og raskere «dekk».
Da er det vel på tide å legge fra seg laptop’n og begynne å trene..

🙂

-mallesport-

Hopp og sprett..

Ny dag på treningsplassen. Økten i dag gikk utrolig fort! Vi trente mye på toleranse for mennesker, tannvisning, men også sitt og bli, distraksjon, lineføring, toleranse for hunder og innkalling. Det var noen øvelser vi ikke rakk å gå igjennom i dag, men sånn er det når alle skal henge med. Det var 5 hunder i dag; Nemi, Scott, Messi, Stratos og Casper.. Som dere nå ser så er det 1 tispe på kurset. Det ble litt kjekkas oppvisning i dag, men det roet seg like fort som det kom. Scott er en toller- Messi er en malamute- Stratos er en cocker spaniel- og Casper er en golden retriever..


🙂

Bilder fra treningen er lagt under bilder- trening.

Nå har Nemi funnet senga og det tror jeg ikke er så dumt.
Ny dag i morgen og det er nye muligheter!

-mallesport-

Lydighetstrening dag 3

Klokken ringte 16:30.. Jeg hoppet ut av sengen, skiftet klær, pakket sakene mine og dro på trening. Vi gikk igjennom «Sitt», «Dekk», «Bli», «Firkanten», Hadde forstyrrelser under innkalling. Og gå pent i bånd. 
Det går bedre og bedre for hver trening og jeg blir mer og mer glad ettersom ting går lettere. Jeg har lagt merke til at etter ca 4 pølser er i Nemis mage er ikke pølser så spennende lenger, så da tar vi frem pipe leken. Dette er favoritten og går ikke av «moten» på lenge!

Jeg har spurt om å få programmet for testen vi skal igjennom siste kursdag. Dette blir tilsend på melding, så da er det bare å full fokus på øvelsene.

Øvelsen som sitter best er innkalling UTEN forstyrrelser.

                                                                    🙂

Her er 2 bilder fra treningen i dag. Det snødde og noe kaldt så bildene er ikke av opptimal kvalitet men bilder er bilder…

Kommando; «sitt», med en innkommende forstyrrelse..

BildeBilde

Her har vi instruktøren vår, subbende forbi Nemi i «sitt».
Det er jo lov å snu på hode.. Nemi satt igjennom hele øvelsen og jeg er selvfølgelig kjempe fornøyd med lille loppa mi!

-mallesport-

Dogs4all

Etter en helg på hyttetur avsluttet Nemi og jeg helgen med en tur på Dogs4all. Det var Nemis aller første gang blandt så mange mennesker på så «liten» plass. Norges Varemesse er ikke liten, men kan føles trangt når det er veldig mange mennesker og mer eller mindre alle hadde med seg en hund pluss masse utstyr. Dagen gikk utrolig bra. Nemi gikk sammen med Hera igjen. Det var kjempe koselig! Vi møtte også Stine og Mali og instruktøren vår Annette. Det var bare noen av alle vi hilste på i dag. Jeg tok med meg både Nemi og Hera for å prøve Agility. Det var kjempe stas! Først var det Nemi sin tur. Litt gira, men kom ned på jorda igjen. Hera hoppet over hinderne kjempe fint! Begge to løp igjennom tunnelen som en vind.
Agility er noe jeg ønsker å prøve mer..
Vi var også så heldige som ble tatt bilde av! Det er jo fint å se på senere eller lage julekort etc ut av det.
Jeg og resten av companiet fikk mye ut av dagen selvom vi ikke var det så lenge. Energi fôr, junior fôr, storfe i fryst bag og en hel del lesestoff.
Neste år skal jeg sette av hele helgen til Dogs 4 all!

Det finnes både filmer og bilder fra dagen.. Disse legger jeg inn da jeg får de tilsendt.

Håper alle hundeglade mennesker hadde en knall helg på Dogs 4 all!!

 

-Mallesport-

Hverdagslydighet – nytt kurs. 2012

Ettersom jeg ikke har skrevet på bloggen min på utrolig lenge så begynner jeg litt i det stille igjen..
Nå har Nemi og jeg startet på kurs igjen. Vi går nå på Hverdagslydighetskurs. Det er veldig gøy, og vi har Annette som instruktør. Jeg fikk vite at vi besto modul 1 på Oslo Hundeskole. Så da er det bare de 2 siste modulene igjen så har jeg instruktør utdannelsen også!
Dette var andre dagen på kurset. Første gangen var det litt vimsete synes jeg og ikke så god struktur. Men i dag var det veldig mye bedre! Vi var også fler på kursplassen. Veldig moro å trene Nemi nå!
Vi trener frem i mot en liten test som er siste del av kurset. Dette heter «hundeeierbeviset.» Det blir spennende..
Det er noen øvelser vi må øve veldig mye på! Som å gå igjennom en mengde folk som er totalt ukjente. Men jeg har jo bestemt meg for å bli best så da er det bare å jobbe opp i mot det! Nemi og jeg får vanskeligere oppgaver enn de andre. Det fordi at Nemi lærer veldig mye fortere enn de andre. Jeg trener hun også hjemme. Nå ligger hun her som et slakt. Sliten hund.. Veldig deilig å kunne bevege seg uten at hun må gå etter deg eller våker for hver en lyd jeg lager. Dette er jeg helt overbevist om nå at skal gå veldig bra! Det er ikke bare Nemi som er trøtt. Jeg er også veldig trøtt så nå skal jeg finne sengen. En bra dag på trening!

En tur hos vetten

Før helgen ble jeg oppmerksom på et lite område over øyet til Nemi som var tynt med hår. Jeg har forhørt meg med fler om hva det evt kunne være. Første jeg gjorde i dag var å ringe vetten i Gjerdrum. Vi lagde en avtale om når vi skulle komme og ta en titt på Nemi. Det er ikke denne vetten vi pleier å være på, så litt skummelt var det. Men de som jobbet der var veldig flinke og snille mot Nemi. Etter noen undersøkelser fant de ut hva det var og Nemi fikk medisin. Først noen dråper i nakken og antibiotika for at rødhenten og det betente stedet skulle få litt «hjelp» på veien.

Lille loppa til mamma ❤
Her venter vi på at veterinæren skal komme tilbake med resultatene på prøvene.
Etter at vi var ferdig og hadde gått ut, tok vi turen opp igjen. Da var damene veldige mye mer spennende og halen veivet til alle veier og kanter. Det gjør matmor veldig glad! =D